Workshop
“Versterk je team, werk met retro’s”
Workshop voor iedereen die met teams werkt

Goed samenwerken is effectief samenwerken. Waardering uitspreken voor wat er goed gaat én elkaar durven aanspreken als er iets niet goed gaat, zijn essentieel voor een sterk team. Een tool die daarbij effectief én leuk kan zijn, zijn de ‘retrospectives’ die ingezet worden bij de agile projectmethodiek scrum.

Retrospectives zijn daar onderdeel van het proces, gericht op het samen met het team evalueren over de samenwerking, het proces of de op te leveren producten/diensten. Maar ze zijn ook zeer geschikt om in te zetten bij teams die niet met scrum werken, maar wél aan de slag willen gaan met feedback, of beter nog feedforward geven. Het leuke is dat er heel veel verschillende soorten werkvormen zijn, die je in verschillende situaties kunt inzetten. Welke je kiest hangt af van op welk onderdeel van het teamproces je een accent wilt leggen. Zo zorg je voor afwisseling, en maak je tegelijkertijd het vieren van successen en het geven van feedback de normaalste zaak van de wereld.

Voor wie?
Iedereen die met teams werkt, zoals projectmanagers, teamcoördinatoren, trainers, scrummasters, etc. kan zich aanmelden.

Wanneer?
We hebben dit jaar nog geen workshop gepland. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om de workshop in company te verzorgen.