Liefde werkt, de menselijkheid terug in organisaties

Liefde werkt

In mijn boek Liefde Werkt pleit ik voor meer menselijkheid in organisaties. Je leest hier meer over deze missie en over het boek.

Liefde werkt, zakelijk en privé

Er is geen thema zoveel besproken, bezongen en beschreven als de liefde. Maar het is een woord dat we niet graag gebruiken als we het over werk hebben. Best gek als je bedenkt hoeveel uren we in ons leven werkend doorbrengen. Wat wij doen en denken wordt gestuurd door waar we om geven en wat we belangrijk vinden. Eigenlijk: liefde. En dat houdt niet op bij de grens tussen zakelijk en privé. Liefde geeft ons een raamwerk van uitgangspunten en doelen waardoor we het aandurven ons leven te leven. Door van dingen te houden, kunnen we onze doelen bereiken. Als we nergens van zouden houden, dan zou niets echt waarde hebben in het leven. Dat geldt net zo goed in een zakelijke setting. Mensen die van hun werk houden presteren beter. We weten het eigenlijk wel: het zijn de mensen zijn die het verschil maken in organisaties. Toch handelen we daar vaak niet naar.

Daarom is het zo belangrijk om liefde op de agenda te krijgen, juist nu.

Over het boek

In het boek Liefde Werkt maak je kennis met diverse thema’s rondom liefde en werk, en je krijgt praktische handvaten zodat je meteen met liefde aan de slag kunt. Een must voor iedereen die vindt dat het de hoogste tijd is voor meer menselijkheid in organisaties. Je vindt er onder andere een interviewfragment met Jorissa Neutelings, Chief Digital Officer bij ABN AMRO. Zij en anderen uit het werkveld vertellen over liefde in hun organisatie. Hier lees je meer interviews die ook verwerkt zijn in het boek Liefde Werkt.

Daarom pleit ik voor meer menselijkheid in organisaties

Met volle overtuiging begon ik op mijn 18e aan een studie algemene letteren met als specialisatie communicatiekunde. Mijn vader had een bureau voor marketing, reclame en public relations, en dat vond ik prachtig. Na mijn studie rolde ik meteen het vak in, en het was vooral de menskant van het vak die ik mooi vond. Met mensen in gesprek gaan, verbindingen leggen. Ik werkte bij bureaus, en werd zelfstandig. Toch kwam er een moment dat ik iets anders wilde, dieper én breder. Ik zag veel organisaties die niet goed met hun mensen en hun klanten omgingen. Een gemiste kans vond ik dat. Ik liet het communicatievak stap voor stap los en omarmde nieuwe ontwikkelingen. Ik werd facilitator, trainer. Ik volgde een leergang Rendement van Geluk bij de Erasmus Universiteit, deed samen met collega Martha Buning een opleiding bij Onno Hamburger, pionier op het gebied van werkgeluk. Bij werkgeluk is verbinding een van de hoofdthema’s. Ik ging nog een stap verder en volgde de Leergang Liefde in Bedrijf, weer bij de Erasmus Universiteit. Door de inspiratie die ik daar opdeed begon ik aan het schrijven van het boek Liefde Werkt.

Liefde werkt, de menselijkheid terug in organisaties
Manifest van de liefde

En meer dan ooit in mijn werk staat verbinding tussen mensen centraal: de ander zien en gezien worden. Ik noem dat liefde. En dat is wat ik uit wil dragen in deze wereld, waarin systemen, procedures en protocollen te vaak leidend zijn, en waarbij de menselijke maat in het gedrag komt.

Over het manifest van de liefde

Bijna 100 personen hebben het Manifest van de Liefde al ondertekend! Laten we liefde voortaan centraal stellen aan de hand van de acht uitgangspunten in het Manifest van de Liefde. Het Manifest van de Liefde heb ik gedestilleerd uit de inhoud van het boek dat in april 2023 is verschenen: Liefde Werkt. De menselijkheid terug in organisaties. Onderteken het Manifest van de Liefde.

Liefde werkt, de menselijkheid terug in organisaties

Wil je meer weten over thema’s rondom liefde en werk, wil jij graag praktische handvatten krijgen zodat je meteen met liefde aan de slag kunt?

  • Bestel dan het boek Liefde Werkt. Een must voor iedereen die vindt dat het de hoogste tijd is voor meer menselijkheid in organisaties.
  • Onderteken het Manifest van de liefde. Als jij ook vindt dat het de hoogste tijd is voor meer menselijkheid in organisaties. Al bijna 100 mensen gingen je voor.
  • Neem contact met mij op. Als je meer wilt weten over methodieken en praktische handvatten.