Boek

In dit boek, Liefde Werkt, maak je kennis met diverse thema’s rondom liefde en werk, en je krijgt praktische handvaten zodat je meteen met liefde aan de slag kunt. Een must voor iedereen die vindt dat het de hoogste tijd is voor meer menselijkheid in organisaties.

Het boek bevat vijf hoofdstukken en een bonushoofdstuk:

  • Met Liefde – een andere kijk op werk
  • Over liefde
  • Waarom liefde & werk
  • Aan de slag met liefde
  • Werk = liefde

Plus een bonushoofdstuk met methodieken die je in kunt zetten als je aan de slag gaat met liefde.

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Hieronder staat een deel van de tekst uit het eerste hoofdstuk:

Liefde Werkt. De menselijkheid terug in organisaties.

Liefde. Alles draait om liefde. Toch? Waarom moeten we dan om het woord gniffelen als het in de context van werk gebruikt wordt? Die vraag hield me bezig. Want wat is liefde dan eigenlijk? En als alles uiteindelijk om liefde draait: waarom doen we er dan niet meer mee? Als je er goed over nadenkt is liefde de enige oplossing voor de gek geworden wereld waarin we leven. Liefde voor jezelf. Liefde voor anderen. Liefde voor andere wezens. Liefde voor dingen. Liefde voor de wereld. En dus ook liefde voor je werk.

Ik wilde meer weten over liefde. Volgde een masterclass, verslond boeken over alles wat naar mijn idee met liefde te maken had: dankbaarheid, hoop, optimisme, etc. Ik deelde wat ik wist met mensen. Ik vroeg mensen naar liefde en werk, hoorde de prachtigste verhalen. Maar hoe meer ik verzamelde, hoe minder ik wist. Ik wilde delen, een boek schrijven over liefde en werkt. Maar waarom en voor wie eigenlijk? En hoe zou dat er dan uit moeten zien? Ik schreef mooie, verstandige teksten, maar waar was ik in al die content? Wat voegde ik toe?

Elke brok informatie leidde tot een nieuwe vraag, maar hoe bracht ik lijn in dat alles, een rode draad, en wat was er voor nodig om te zeggen: nu is het goed, er mag nu een punt achter?

Moest ik meer weten?

Blijven verzamelen?

Blijven schrijven?

Ik ben geen doelen-mens, maar iets van een ‘stip op de horizon’ zou toch wel handig zijn. Ik besloot het te laten rusten. Want al die gedachtes kwamen voort uit mijn overijverige en creatieve brein. Maar we hebben het over liefde. Waar was mijn hart?

Hallo, hart?

Ik ben een Friezin én steenbok. Dubbel nuchter, voor wie daarin gelooft. Geen ‘zweverig’ type (zo’n lekker etiket dat mensen graag ergens opplakken om dingen die ze niet rationeel kunnen verklaren af te serveren). Ik kan inmiddels heel goed met mezelf zijn. Rust nemen, lijf en geest rust gunnen. Dat heb ik echt moeten leren. Ik ben eigenlijk altijd oké met mezelf, zeker als ik in het hier en nu ben. En alleen ben… De twijfels, de oordelen, de verwachtingen, de vergelijkingen komen als er anderen in het spel zijn. Misschien is dat juist waarom liefde me zo boeit: dat gaat over de interactie met anderen, en daarvan leren houdt nooit op.

Wat ik me ook afvroeg: waarom wil ik eigenlijk per sé een boek maken? En wat voor boek? In tegenstelling tot het boek dat Matthijs Steeneveld, Martha Buning en ik samen schreven is dit boek net zoveel voor mezelf als voor anderen. Ik ben als zovele anderen onbewust ervaringsdeskundige, maar toch: hoe kan ik de expert uithangen op het gebied van liefde en werk als ik me er nog maar onlangs echt in ben gaan verdiepen? Dat kan alleen maar door mijn ontdekkingstocht met mensen te delen, op mijn eigen manier.

Visueel dus. Intuïtief. Kleurrijk. Nuchter. En praktisch. Lichtelijk chaotisch ook: mijn brein (en als je het nog niet wist: dat van jullie ook) werkt nu eenmaal niet mooi lineair, van links naar rechts, van boven naar beneden, geordend, met kopjes en een grote punt aan het eind. Ik heb een universitaire studie afgerond, maar de wetenschap heeft nooit veel aan me gehad. Mijn brein werkt associatief, als een soort woest uitgevoerde mindmap. Ik denk in beelden, woorden, ideeën en ben dol op dingen concreet maken. Want het is leuk al die onderzoeken en theorieën, maar hoe laat je die wetenschap nu voor je werken?

Zie daar, dat is het, het begin van het boek, mijn liefdesverhaal. Een boek vol ervaringen van allerlei mensen en van mezelf, theorie, beelden, quotes, tips én een canvas om direct mee aan de slag te gaan. Het boek neemt je mee in het waarom, het wat en het hoe van liefde in een zakelijke context. Het Manifest van de Liefde, waarvan ik hoop dat je het van harte wilt ondertekenen, staat centraal in het boek.

Wil je het Manifest van de Liefde ondertekenen en/of wil je op de hoogte gehouden worden van het boek Liefde Werkt? Vul dan onderstaand formulier in.

De menselijkheid terug in organisaties

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws rondom het manifest en het boek? Onderteken dan hier, en geef toestemming voor het af en toe ontvangen van nieuwsberichten.