Geen categorie

Iedereen kent zo langzamerhand de Voice of Holland. Maar afgeleiden van dat coIMG_2171ncept was ik nog niet tegengekomen. Totdat Remco van Wenum van Rabobank Heerenveen – Zuidoost Friesland me belde: “Samen met MTH accountants en adviseurs, en andere partners, organiseren we de Business Voice of Heerenveen, een event waarmee startende ondernemers de begeleiding van een professionele coach kunnen verdienen. We hebben iemand nodig voor de selectiecommissie en om de deelnemers voor te bereiden op hun pitch. Iets voor jou?” Zeker!

Op 10 november ontvingen we de kandidaten, en selecteerden we een groep van acht ondernemers. Terwijl zij zaten te wachten voor of na hun gesprek met de selectiecommissie, maakten ze onderling al uitgebreid kennis. Ze vertrokken met huiswerk: bereid een pitch voor van drie minuten, waarin ook je ‘hulpvraag’ duidelijk naar voren komt, ofwel: waarvoor zou jij graag gecoacht willen worden. Een week later kwamen ze terug. We hadden een uur de tijd voor acht pitches van drie minuten, en het geven van feedback daarop. Daarom stelde ik de kandidaten voor om samen feedback te geven, op een manier die ik ook bij het scrummen gebruik. Dat was even wennen voor ze, maar al snel liep het als een trein. Samen met de andere kandidaten en twee medewerkers van de bank konden we ze zo veel meer meegeven dan ik alleen had gekund. En wat ook mooi was: door beide avonden is er een echt teamgevoel ontstaan tussen de kandidaten. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. Mooi om te zien.

De flipovers met feedback nam iedereen mee naar huis, om nog eens naar te kijken tijdens de voorbereiding op dinsdagavond 24 november. Dan wordt het nog iets spannender, omdat ze dan in het Posthuis Theater in Heerenveen voor de coaches en het publiek hun pitch gaan doen. Spannend om daar te staan, en spannend om af te wachten of er coaches gaan draaien

Wil jij bij deze eerste editie van de Business Voice of Heerenveen zijn? Er zijn nog op dit moment nog plaatsen. Meld je hier aan.