Liefde Werkt. De menselijkheid terug in organisaties.

Er is geen thema zoveel besproken, bezongen en beschreven als de liefde. Maar het is een woord dat we niet graag gebruiken als we het over werk hebben. Best gek als je bedenkt hoeveel uren we in ons leven werkend doorbrengen. Wat wij doen en denken wordt gestuurd door waar we om geven en wat we belangrijk vinden. Eigenlijk: liefde. En dat houdt niet op bij de grens tussen zakelijk en privé. Liefde geeft ons een raamwerk van uitgangspunten en doelen waardoor we het aandurven ons leven te leven. Door van dingen te houden, kunnen we onze doelen bereiken. Als we nergens van zouden houden, dan zou niets echt waarde hebben in het leven. Dat geldt net zo goed in een zakelijke setting. Mensen die van hun werk houden presteren beter. We weten het eigenlijk wel: het zijn de mensen zijn die het verschil maken in organisaties. Toch handelen we daar vaak niet naar.

Aan de slag met liefde

Juist nu, in deze wereld, waarin systemen, procedures en protocollen te vaak leidend zijn, en waarbij de menselijke maat in het gedrag komt, is het belangrijk om de verbinding tussen mensen centraal te stellen. Om de ander werkelijk te zien en gezien te worden. Ik noem dat liefde. En dat is wat ik uit wil dragen in deze wereld, waarin systemen, procedures en protocollen te vaak leidend zijn, en waarbij de menselijke maat in het gedrag komt. Ik heb er mijn missie van gemaakt om bedrijven te stimuleren met liefde aan de slag te gaan. Daarom schreef ik er een boek over: Liefde Werkt. De menselijkheid terug in organisaties. Daarin beschrijf ik hoe je liefde kunt toepassen in je werk of je bedrijf, én hoe je er op een hele praktische manier mee aan de slag kunt gaan.

Wil je meer horen, zien of lezen over het boek en hoe Liefde Werkt in organisaties? Hier vind je links naar een podcast, videocast en een artikel in een magazine over Liefde Werkt.

Over het boek

In het boek Liefde Werkt maak je kennis met diverse thema’s rondom liefde en werk, en je krijgt praktische handvaten zodat je meteen met liefde aan de slag kunt. Een must voor iedereen die vindt dat het de hoogste tijd is voor meer menselijkheid in organisaties. Je vindt er onder andere interviewfragmenten met Jorissa Neutelings, Chief Digital Officer bij ABN AMRO, ‘Ome Willem’ Edwin Rutten en Corina van Eijk van Opera Spanga. Zij en anderen uit het werkveld vertellen over liefde in hun organisatie. Hier lees je de uitgebreide interviews die ook verwerkt zijn in het boek Liefde Werkt.

Over het Manifest van de Liefde

Bijna 100 personen hebben het Manifest van de Liefde al ondertekend! Laten we liefde voortaan centraal stellen aan de hand van de acht uitgangspunten in het Manifest van de Liefde. Het Manifest van de Liefde heb ik gedestilleerd uit de inhoud van het boek Liefde Werkt. De menselijkheid terug in organisaties. Doe je mee? Onderteken dan hier het Manifest van de Liefde.

Liefde Werkt. De menselijkheid terug in organisaties

Wil je meer weten over thema’s rondom liefde en werk, wil jij graag praktische handvatten krijgen zodat je meteen met liefde aan de slag kunt?