Scrum?
Misschien ken je de term uit de rugbysport. Daar is het een manier om het spel te hervatten na een kleine technische overtreding. Scrum komt oorspronkelijk uit de organisatietheorie, maar is als methode voor het managen van projecten groot geworden in de ICT. Sinds een paar jaar is scrum bezig aan een opmars in niet-ICT-gerelateerde disciplines, zoals financiën, organisatieontwikkeling, innovatietrajecten, beleid en in communicatie. Scrum is een projectmethodiek waarbij je een project in kleine brokjes knipt, waar je vervolgens met een gerichte focus en tussentijdse afstemming samen met je team aan werkt, tot het gewenste resultaat is bereikt. Met plezier samenwerken staat centraal bij scrum! Kenmerkend voor scrum is dat je projecten niet van tevoren helemaal dichttimmert, maar dat je je acties kort van tevoren plant en steeds evalueert. Dat maakt je wendbaar.

Master Course Scrum
In het najaar van 2014 heb ik de Mastercourse Reflectieve Communicatie Scrum gevolgd, de eerste opleiding voor communicatiescrum met een praktijkgedeelte. Ik merk nu dat scrum gekoppeld kan worden aan storytelling, het sluit perfect aan bij mijn activiteiten als facilitator van bijeenkomsten en bij mijn activiteiten als facilitator van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode, en het is vooral ook ontzettend leuk om te doen! Samen met een aantal collega’s die dezelfde training hebben gevolgd, maak ik nu deel uit van het Scrumgilde, een hele prettige samenwerking.

Online training
Ik heb sinds die tijd al heel veel workshops gegeven en scrumprojecten begeleid. En dat heeft ertoe geleid dat ik zelf een online training heb samengesteld zodat belangstellenden laagdrempelig kennis kunnen maken met scrum, én dat ik zelf, samen met Scrum Company, in het noorden van het land de Master Course Public Scrum aanbied. Met praktijkgedeelte.

Wil je binnen vijf minuten meer weten over scrum? Kijk dan naar dit filmpje:

Wil je meer weten, meedoen aan een workshop of een project aanpakken met behulp van scrum? Neem dan contact met me op.

Ook leuk: scrummen om quick wins te behalen met behulp van de snelkookpanscrum.